Teamontwikkeling

Positief Verschil Teamontwikkeling

‘De combinatie van persoonlijke ontwikkeling en teamontwikkeling in het traject met Positief Verschil Teamontwikkeling zorgt bij ons voor een hecht en professioneel werkend team’.teamontwikkeling-01

Team- en organisatieontwikkeling algemeen

Positief Verschil Teamontwikkeling denkt mee, ontwerpt en voert trajecten uit waarbij gedragsverandering voorop staat. Organisatiedoelen, teamsamenwerking en individuele ontwikkeling worden in samenhang benaderd en gewenste veranderingen conform de organisatiedoelen doorgevoerd. Altijd zodanig dat de kracht van de mensen in de organisatie optimaler wordt ingezet.

Neem contact op om de mogelijkheden die uw vraag biedt door te nemen.

Integrale aanpak zelfsturing – en zelfontwikkeling voor teams
Combinatie van persoonlijke groei en teamontwikkeling
Hoe vaak gebeurt het niet? Het (nieuw) team begint vol goede moed, en binnen korte tijd is de samenwerking onder de maat. Een vastzittend, of een nieuw team, komt in beweging wanneer teamleden de gelegenheid krijgen zich (weer) te ontplooien, en de kans krijgen oude patronen te herkennen en te vervangen door nieuw (team)gedrag. Dat kan met een zorgvuldig en intensief traject.

Het team krijgt intensieve teamcoaching, alle teamleden krijgen individuele ontwikkelingscoaching. Gaandeweg neemt het team steeds meer eigenaarschap voor het ontwikkelingstraject.

blauwblok-Fenno-20151120-102853157

Voor welke teams is Integrale teamontwikkeling?
–  Teams op weg naar zelfsturing
–  Vastlopende teams
–  Nieuwe teams
–  Teams tijdens reorganisatie
–  Teams in zorg en welzijn
–  Teams met veel cliëntcontacten

 

 

Werken aan een echt goed team? Neem contact op voor een afspraak.


Aanbevelingen

  • Merita van Mook, Gezond op Maat – 2015

De presentie of aandachtige zorgvuldigheid van Fenno geeft veiligheid en structuur. Daarmee ontstaat diepgang in de intervisie. Zo worden de intervisie uren bakens in een hectische tijd in de zorg, uren die voedend zijn en mij als zorgverlener krachtiger mijn plek laten innemen.

  •  Marcel Hurkens, Directeur Noxqs – 2014

Fenno is als verandercoach nauw betrokken bij ons bedrijf. Zijn bijdrage is van groot belang. Als coach weet hij mensen in hun kracht te zetten en daadwerkelijk te laten samenwerken. Van ons is hij voorlopig nog niet af.


 

Delen?Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+