Relatiewerk

‘Hadden we dit maar véél eerder gedaan!’

‘Hoe je een relatie dóet, dat leer je hier.’

Meteen inschrijven? Dat kan! Stuur een mail en we maken contact!

Mail   Wij doen mee! naar fenno@maakpositiefverschil.nl  (en vergeet je kortingscode niet!)

Meer weten? Lees hieronder waarom wij met Relatiewerk begonnen zijn, en wat we ermee willen bereiken met jullie

Relatiewerk. Samen bouwen aan een gezonde en duurzame relatie.

‘Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden’. Je relatie hoeft niet in crisis te zijn om samen te mogen ontwikkelen. Wat zou je ervan zeggen het anders, veel meer samen en vanuit gelijkwaardigheid, aan te pakken? Samen gaan mét wat je tegenkomt, samen doen wat jullie belangrijk vinden. Zodat je anders kunt omgaan met alle pieken en dalen die het leven toch wel brengt. Samen sterk in de wereld, ieder op de eigen manier. Dat je weer samen gáát voor wat je belangrijk vindt. Samen leven kan zo prachtig zijn wanneer je dat pad weet te vinden!

Want in welke levensomstandigheden je je ook bevindt, ieder van ons wil kunnen bouwen op een stevige, vitale relatie. Zodat je de veranderingen die je zelf, of samen, tegenkomt makkelijker aan kunt. Of je nu vijf jaar bij elkaar bent en voelt dat het anders kan, of je nu voor het eerst gaat samenwonen en het spannend vindt, of je nu kinderen krijgt, of opgroeiende pubers hebt en een druk gezinsleven, of je nu vertrekkende kinderen hebt en ineens samen een zee van tijd, of je nu succesvol bent in je carrière en thuis het niet zo makkelijk loopt, of je nu voor je pensioen staat en je leven nieuwe betekenis wilt geven, iedere omstandigheid biedt redenen genoeg om werk te maken van je relatie.

Ieder van ons verschuilt zich zo makkelijk voor waar het pijn doet. Of we blijven hangen in verdriet en onmacht om wat niet anders kan. Je komt met je onzekerheden en vroege ervaringen de relatie in en, tja, dan begin je gewoon. Hoe vaak zet je jezelf en de ander klem en loop je vast? Net als ieder ander stel, reken maar. Hoe ga je samen en ieder flexibel om met het leven, en groei je naar een echt en hecht team op alle vlakken? in dit half jaar komen we verder dan je ooit gedacht zult hebben.

Relatiewerk. Bijvoorbeeld door te werken aan vaardigheden met Couple Skills en ACT

In een half jaar leer je samen flexibel om te gaan met wat het leven op je pad brengt. We werken met technieken, materiaal, oefeningen en modellen waar je direct mee aan de slag kunt in jullie leven.

Zo leer je jezelf en elkaar beter verstaan en luisteren. Ontdek je dat ja vaak eerder vanuit je neiging handelt in plaats van te handelen zoals je echt belangrijk vindt. Leer je hoe je samen uit sleur, een relatie-dib en negatieve patronen raakt. Leer je voelen en herkennen wat je echt dwars zit, en hoe je dat verwoordt zonder in oplopende ruzies te verzanden. Ook hóe je uit ruzies raakt, als je er toch in komt. Door de eigen en elkaars behoeften te leren kennen en op waarde te schatten. Ontdek je hoe je verbindend en ‘schoon’ kunt communiceren. Leer je helder overleggen en afstemmen. Zul je lachen om je verstand dat zo fanatiek jou probeert vast te houden. Pak je ieder en samen je eigen waarden weer en leert die inzetten als leidraad en richtlijn voor je leven.

Acceptance and commitment therapy - Wikipedia
De hexaflex: alle zuilen van de ACT staan in verbinding met elkaar

We gaan, met ieders eigen inbreng, langs alle zuilen van ACT:

 • Echt contact met elkaar maken in plaats van contact vermijden of elkaar controleren.
 • Bereid zijn te accepteren wat je niet kunt veranderen, hoe doe je dat?
 • Verhelderen van taal en spelen met betekenissen, dat is defusie (en nog veel meer).
 • Loskomen van hardnekkige overtuigingen en beelden over jezelf, over elkaar, over samen (zelf als context).
 • Herontdekken wat je echt belangrijk vindt in leven en liefde: je waarden.
 • Hoe je je waarden omzet in een leven lang samenleven: toegewijde actie in de relatie.

Samen geef je zo je relatie een echte update en wordt je flexibel in alles wat het leven je zomaar gratis aanreikt, van de pieken naar de dalen en alles er tussenin. Het kan, en echt, je relatie en je leven worden er een flink stuk vitaler door. Op die manier leidt een half jaar samen werken aan je relatie echt tot een leven lang plezier!

ACT staat voor ‘Acceptance and Commitment Therapy’ en wordt ook wel de 3e generatie gedragstherapie genoemd. Het is een benadering die helder en praktisch is. Al in meer dan 1000 wetenschappelijke onderzoeken is de effectiviteit aangetoond. Anders gezegd: het werkt als je er werk van maakt. En wij helpen jullie erbij om het te laten werken in jullie relatie.

Vaardigheden voor stellen, dat zijn Couple Skills. Want wie heeft ooit geleerd HOE je een relatie DOET? Ik niet, jij niet, niemand niet. In andere landen komt het soms voor dat een stel vóór het huwelijk een aantal zaken dient te leren, maar in Nederland zijn we daar niet zo van. Dus hoe luister je echt naar elkaar? Hoe laat je elkaar zien wie je echt bent? Hoe ontdek je wat je behoeften zijn, en hoe breng die samen in balans? Hoe ben je zowel zorgzaam als assertief? En als de belangen groter worden: hoe onderhandel je? Hoe ga je om met echte dilemma’s, als je van elkaar houdt en er op iets heel belangrijks niet uitkomt?

O zo belangrijk om hier vaardig in te zijn, ieder en samen! Echt, er gaat een wereld voor je open als je hier kennis van hebt. En nog meer wanneer je het in praktijk brengt.

Relatiewerk in het kort.

10 dagen, 10 stellen, 5 weekenden. 6 maanden werken aan je relatie, een leven lang plezier. Dat is wat wij gaan doen.

Op basis van ACT, de prettige en goed onderbouwde Acceptance and Commitment Therapy die wij gebruiken in ons werk, samen met Couple Skills, bieden we handvatten om samen flexibel te leren omgaan met wat het leven op je pad brengt.

Je krijgt altijd ervaringswerk mee voor thuis, zodat je in de weken tussendoor ‘op de bal gericht blijft’. Zie de weekenden als het tankstation. Je rijdt samen de tank leeg in de weken erna door te oefenen met wat je geleerd hebt. Je krijgt altijd extra werk daarvoor mee.

Door de samenstelling van de groep is er altijd herkenbaarheid. Ook kun je veel leren van de ervaring van anderen. Daarom werken we in een groep van 10 stellen (11 met ons erbij). Het is prettig om te zien dat je niet de enige bent. Anderen zijn vaak zowel spiegel als klankbord.

Onze werkvormen zorgen ervoor dat je veel samen aan de slag bent en kunt leren met wat we je aanbieden. Daarnaast is het vaak prettig om met andere stellen samen aan het werk te zijn – bij de ander zie je vaak meer dan bij jezelf. Wij stimuleren de samenwerking onderling, we dwingen het niet af.

We zorgen voor corona-proof omstandigheden zodat de weekends in principe door kunnen gaan.

Weten jullie genoeg? Schrijf je dan nu in door simpel een mail te sturen, en wij nemen contact met jullie op.

Mail   Wij doen mee! naar fenno@maakpositiefverschil.nl  (en vergeet je kortingscode niet!)

Meer weten? Hierna vertellen we over de prachtige en zeer passende plek waar we samen Relatiewerk werkelijkheid laten worden.

De locatie voor Relatiewerk

Home - Kiemkracht64
Kiemkracht met links onze zaal

Kiemkracht (http://Kiemkracht) is een droom die verwezenlijkt is. Hier staan organische ontwikkeling en duurzaamheid centraal: van de mens, van de natuur, en van de wisselwerking daartussen. Een mooie ronde zaal in een uniek gebouw, in een eigen natuurtuin waar wij mogen struinen. Bij mooi weer gaan we uiteraard de tuin in om daar ervaringswerk te doen – of om in alle rust even te genieten.

Kiemkracht biedt ruimte waar je vanzelf tot rust komt. Helemaal voor onszelf in de weekends dat wij er zijn (op eentje na, en dan is onze zaal goed afgeschermd). Een pareltje, goed verstopt, vlakbij Nijmegen en Malden. Eten en drinken is biologisch en vegetarisch – we zorgen hier goed voor elkaar!

Daarnaast kent Nijmegen vele prettige restaurants en eethuisjes. En als je wilt overnachten zijn er vele mogelijkheden in de stad en omgeving, in alle prijsklassen. Als je letterlijk nog even wilt uitwaaien, de omgeving biedt prachtige wandel- en fietsmogelijkheden.

karibu 2
Onze zaal met uitzicht op de kruidentuin

Spreekt Relatiewerk op de locatie Kiemkracht jullie aan? Schrijf je nu in:

Mail   Wij doen mee! naar fenno@maakpositiefverschil.nl  (en vergeet je kortingscode niet)

Data

We werken steeds in het weekend, omdat dan makkelijker ruimte in ieders agenda vrij gemaakt kan worden. Blok de volgende dagen in je agenda:

Weekend 1 9 en 10 januari 2021

Weekend 2 6 en 7 februari 2021

Weekend 3 6 en 7 maart 2021

Weekend 4 10 en 11 april 2021

Weekend 5 22 en 23 mei 2021

Wie zijn de trainer / coaches van Relatiewerk?

Wij voelen ons enorm bevoorrecht dat we dit mooie werk mogen doen. Dat wij jullie samen mogen brengen, op een mooie plek, in zorgzaamheid en liefde, maakt ons bij voorbaat blij en dankbaar. Wees welkom!

Wij zijn Mieke de Wit (52) en Fenno Meijer (57), ervaren relatietherapeuten, en in het dagelijks leven zelf ook een stel. Net als ieder ander stel hebben wij dalen en toppen gekend in onze relaties. Mieke heeft drie kinderen, Fenno is ‘blije bonusouder’ voor de kinderen van Mieke. In onze therapiepraktijk hebben wij samen al vele tientallen stellen geholpen met flexibel samen in het leven staan.

Mieke werkt daarnaast twee dagen in het basisonderwijs als leerkracht, verder is zij vertrouwenspersoon en heeft een eigen coachingspraktijk. Fenno heeft een praktijk voor individuele therapie en coaching. Onze praktijk bevindt zich in Lent, bij Nijmegen. Zie voor informatie daarvoor de overige pagina’s op deze site.

En wat mag het kosten? Investering

Voor de 10 dagen vragen we per persoon € 1.500,-. (€ 1.245,- + € 255,- btw). Dat is inclusief btw, lunch en alle materialen. Eventuele overnachting en diner zijn voor eigen rekening.

Let op! Vroegboekkorting van 10% als je vóór 1 december 2020 inschrijft. De opleiding wordt dan per persoon €1.385,- (€ 1.145,- + € 240,- btw).

Wat je krijgt:

 • 10 dagen een volle dag opleiding op de prachtige locatie ‘Kiemkracht’
 • Twee enthousiaste en ervaren trainers / relatietherapeuten
 • Lekkere vegetarische lunch.
 • Koffie en thee, gezonde snack in de middag
 • Digitale werkmap met basismateriaal, oefeningen en theorie
 • Extra oefenwerk per weekend afgestemd op de groep
 • Ervaringswerk op de zaterdagavonden
 • Maatwerk ervaringswerk voor thuis de rest van de maand

NB we hebben de prijs zó gemaakt dat het ongeveer overeenkomt met wat je als stel kwijt zou zijn voor relatietherapie.

Inschrijving

Inschrijven is eenvoudig. We nemen contact met jullie op als we jullie mail ontvangen hebben. Dan kun je nog vragen stellen en nemen we de vervolgstappen door.

Mail   Wij doen mee! naar fenno@maakpositiefverschil.nl  (en vergeet je kortingscode niet)

Jullie ontvangen extra informatie, een akkoordverklaring en een factuur. De factuur betaal je geheel of in twee delen, naar wens. Na ontvangst van de eerste betaling is de inschrijving definitief. Je ontvangt daarna de digitale werkmap zodra deze compleet is voor het eerste weekend. Deze map wordt voor ieder weekend aangevuld. En natuurlijk krijg je de eerste oefeningen al voordat we starten. Relatiewerk begint thuis!

Alvast tot ziens! We hebben er zin in!

NB Op de site staan hieronder onze locatiegegevens voor individuele- en relatietherapie. Kiemkracht ligt ergens anders, je ontvangt de locatiegegevens met het inschrijfpakket.