Over mij

Over mij

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben Fenno Meijer.
Geregistreerd Therapeut Transactionele Analyse vanaf 1 oktober 2018. Coach sinds 1999 en TA-therapeutisch Coach sinds 2015. Ik ondersteun mensen individueel en in de relatie. Momenteel ben ik in afronding van de opleiding tot het mooiste vak denkbaar: TA-Psychotherapeut (Europese certificering verwacht in 2020). Daarnaast ben ik NLP masterpractitioner; en ben ik opgeleid in arbeid- en organisatiepsychologie en ontwikkelingspsychologie (breed in praktijk gebracht sinds 1996, niet afgerond).
Daarvóór heb ik ontwikkelingspsychologie gestudeerd waarna ik ben gaan werken in de psychiatrie, het jongerenwerk en in de crisisopvang als Inrichtingswerker. Het werken in teams in de zorg en in instellingen is me dus van binnenuit bekend. Na tien jaar in die praktijk ben ik verdergegaan met begeleiden van organisaties als adviseur, waarna ik begon als zelfstandige met teams en mensen individueel begeleiden. Sinds een jaar heb ik definitief gekozen voor mijn passie: individueel begeleiden.

In de nabije toekomst zal ik met mijn partner Mieke de Wit (Mieke de Wit Coaching) stellen begeleiden in relatietherapie. Dergelijk professioneel aanbod door een mannelijke en vrouwelijke therapeut die zelf een stel zijn wordt vrij zelden geboden, zeker voor een haalbare vergoeding. Wij bereiden ons daar al enige jaren op voor. Heb je de behoefte en ben je geïnteresseerd, laat het ons weten. We nemen contact op om de mogelijkheden op korte termijn te bespreken.

Vragen waarvoor je bij me terecht kunt: individuele klachten als angstgerelateerde stoornissen, lichte en middelzware depressie, verslavingsgerelateerde klachten, vragen bij kantelpunten in het leven zoals start van een gezin, verlies van baan of gezondheid, pensionering. Bij mij kunnen mensen terecht die functioneren in de maatschappij met obsessieve of compulsieve klachten, met traumatische ervaringen uit jeugd of later. Maar ook wanneer je vast lijkt te lopen in telkens hetzelfde gedrag, telkens dezelfde problemen tegenkomt waar je nu eindelijk wel eens vanaf wilt.

Relatieproblemen: inzicht, bewustwording, hervinden van balans in het leven met of zonder elkaar. De basis is ieders autonomie en loskomen uit oude patronen waar ieder last van heeft, zodat je in vrijheid en mentale gezondheid kunt gaan voor duurzaam verder, hoe dan ook.

Werkgerelateerde klachten als burn-out, (werk)stress, overbelasting, balans werk en privé, vastlopers op het werk, eigenaarschap en zelfsturing.

Lid Nederlandse Vereniging voor Transactionele Analyse (NVTA)
Lid International Transactional Analysis Association (ITAA)
Lid Vereniging Modaliteiten Psychotherapie (VMP)
Lid Nederlandse Associatie voor Psychotherapie (NAP)
Lid ZZP-Nederland
Diepgang, vertrouwen en een goede sfeer
Ik voel mij bevoorrecht mensen te mogen ondersteunen bij hun gewenste veranderingen. Velen heb ik op die manier in mijn praktijkruimte zien opbloeien. Het belangrijkste werk doe je uiteraard zelf – en samen zorgen we voor diepgang, vertrouwen en een goede sfeer. Diepgang omdat je niets hebt aan oppervlakkige verkenningen. De wortel van je vraag ligt nu eenmaal meestal dieper en dat is even werken. Vertrouwen vormt de basis, net als vertrouwelijkheid. Leren kan confronterend zijn en ontnuchterend, dat is nodig om echt verder te komen. Een reis die jij maakt, en je hoeft het niet alleen te doen.

Werkervaring
Als je benieuwd bent naar mijn werkervaring dan nodig ik je uit mijn LinkedIn pagina te bekijken. Op Google staan recente reviews.

Aanbevelingen

    • Anoniem

   Ik heb de job! 🙂 Heel blij mee. Duizend maal dank Fenno, jouw coaching was heel belangrijk hierbij!!

 

                      * Margriet van der Woerd (AskMarge)
Het is alsof er een knop is omgezet; ik weet steeds vaker ‘gewoon’ wat ik wil. Ik leer het nu zelf te doen. Geen zijwieltjes nodig, ik blijk geen kleuterfietsje maar een damesfiets. Wat een bevrijdend gevoel!

      • Ineke en Harry Welp

    In heel prettige sfeer coachte Fenno ons, waarbij we steeds positief verrast werden; er was altijd meer te ontdekken dan wij aan vragen inbrachten. Zeer aan te bevelen!

      • Merita van Mook, Gezond op Maat

    De presentie of aandachtige zorgvuldigheid van Fenno geeft veiligheid en structuur. Daarmee ontstaat diepgang in de intervisie. Zo worden de intervisie uren bakens in een hectische tijd in de zorg, uren die voedend zijn en mij als zorgverlener krachtiger mijn plek laten innemen.

      • Ans Seip

    Fenno is doortastend en scherp en reikt je verdiepende inzichten aan om je eigen “struikelblokken” te kunnen doorzien en te kunnen voelen wie je echt wilt zijn als mens, zowel in je werk als privé.

      • Martijn Temmink, Zorgcoordinator geWOONzo.NU

    Fenno dringt door tot de kern. Hij legt het fundament waarop je leven is gebouwd bloot en helpt je om scheve stenen recht te leggen, zodat het huis (weer) stevig staat.

      • Nelleke Engels-Keegstra

    Fenno begeleidt zijn cliënten op een persoonlijke, aandachtige en afgestemde wijze. Dit werkt zo positief door, dat je gaat openstaan voor eigen ontwikkeling en veranderkracht.

      • Annet Elzinga

    Ik kan het iedereen aanraden om een keer met Fenno in gesprek te gaan. Hij dringt op een niet-dwingende, geïnteresseerde en aandachtige manier door tot je kern en geeft je handvatten om zelf aan de slag te gaan met datgene wat je wilt veranderen in je leven.