Over mij

Over mij

Ik ben Fenno Meijer.
Geregistreerd Therapeut Transactionele Analyse vanaf 1 oktober 2018. Coach sinds 1999 en TA-therapeutisch Coach sinds 2015. Ik ondersteun mensen individueel en in de relatie.

Jou mogen bijstaan bij het aangaan van hardnekkige problemen in je leven, dat is mijn passie. Met compassie en een heldere professionele blik meekijken met waar je staat, waar je heen wilt, en dan samen met jou de afslag verkennen, de weg inslaan en de eerste meters maken – waarna je zelf verder gaat. Dat is in essentie wat ik doe en waarvoor je mij vraagt. En dat mogen doen is volgens mij het mooiste wat er is, dus ik doe het graag en met veel plezier.

Ik hecht aan kwaliteit en vind dat je daar recht op hebt. Daarom ben ik altijd in opleiding: de volgende stap is TA-Psychotherapeut (Europese certificering verwacht in 2021). Supervisie door Psychotherapeut / Psychiater in een intensief traject. Daarnaast ben ik NLP masterpractitioner; en ben ik opgeleid in arbeid- en organisatiepsychologie. Dat zijn titels, het zegt allemaal weinig. Het gaat om wie ik ben naast jou.
Daarvóór heb ik ontwikkelingspsychologie gestudeerd waarna ik ben gaan werken in de psychiatrie, het jongerenwerk en in de crisisopvang als Inrichtingswerker. Het werken in de zorg en in instellingen is me dus van binnenuit bekend. Na tien jaar in die praktijk ben ik verdergegaan met begeleiden van organisaties maar dan als consultant en veranderkundige, eerst in loondienst, daarna in mijn eigen bedrijf met een partner. Daarna heb ik mijn hartskeuze gemaakt naar individuele psychotherapie, coaching en relatietherapie.

Met mijn partner Mieke de Wit (Mieke de Wit Coaching) begeleid ik stellen in relatietherapie. Dergelijk professioneel aanbod door een mannelijke en vrouwelijke therapeut die zelf een stel zijn wordt vrij zelden geboden, zeker voor een betaalbare vergoeding. Heb je de behoefte en ben je geïnteresseerd, laat het ons weten. We nemen contact op om de mogelijkheden op korte termijn te bespreken.

Vragen waarvoor je bij me terecht kunt: individuele klachten als angstgerelateerde stoornissen, lichte en middelzware depressie, verslavingsgerelateerde klachten, vragen bij kantelpunten in het leven zoals start van een gezin, verlies van baan of gezondheid, pensionering. Bij mij kunnen mensen terecht die functioneren in de maatschappij met obsessieve of compulsieve klachten, met traumatische ervaringen uit jeugd of later. Maar ook wanneer je vast lijkt te lopen in telkens hetzelfde gedrag, telkens dezelfde problemen tegenkomt waar je nu eindelijk wel eens vanaf wilt.

Relatieproblemen: inzicht, bewustwording, hervinden van balans in het leven met of zonder elkaar. De basis is ieders autonomie en loskomen uit oude patronen waar ieder last van heeft, zodat je in vrijheid en mentale gezondheid kunt gaan voor duurzaam verder, hoe dan ook.

Werkgerelateerde klachten als burn-out, (werk)stress, overbelasting, balans werk en privé, vastlopers op het werk, eigenaarschap en zelfsturing.

Lid Nederlandse Vereniging voor Transactionele Analyse (NVTA)
Lid International Transactional Analysis Association (ITAA)
Lid Vereniging Modaliteiten Psychotherapie (VMP)
Lid Nederlandse Associatie voor Psychotherapie (NAP)
Lid ZZP-Nederland

Diepgang, vertrouwen en een goede sfeer
Ik voel mij bevoorrecht mensen te mogen ondersteunen bij hun gewenste veranderingen. Velen heb ik op die manier in mijn praktijkruimte zien opbloeien. Het belangrijkste werk doe je uiteraard zelf – en samen zorgen we voor diepgang, vertrouwen en een goede sfeer. Diepgang omdat je niets hebt aan oppervlakkige verkenningen. De wortel van je vraag ligt nu eenmaal meestal dieper en dat is even werken. Vertrouwen vormt de basis, net als vertrouwelijkheid. Leren kan confronterend zijn en ontnuchterend, dat is nodig om echt verder te komen. Een reis die jij maakt, en je hoeft het niet alleen te doen.

Werkervaring
Als je benieuwd bent naar mijn werkervaring dan nodig ik je uit mijn LinkedIn pagina te bekijken. Op Google staan recente reviews.

Aanbevelingen

    • Anoniem

   Ik heb de job! 🙂 Heel blij mee. Duizend maal dank Fenno, jouw coaching was heel belangrijk hierbij!!

                      * Margriet van der Woerd (AskMarge)
Het is alsof er een knop is omgezet; ik weet steeds vaker ‘gewoon’ wat ik wil. Ik leer het nu zelf te doen. Geen zijwieltjes nodig, ik blijk geen kleuterfietsje maar een damesfiets. Wat een bevrijdend gevoel!

      • Ineke en Harry Welp

    In heel prettige sfeer coachte Fenno ons, waarbij we steeds positief verrast werden; er was altijd meer te ontdekken dan wij aan vragen inbrachten. Zeer aan te bevelen!

      • Merita van Mook, Gezond op Maat

    De presentie of aandachtige zorgvuldigheid van Fenno geeft veiligheid en structuur. Daarmee ontstaat diepgang in de intervisie. Zo worden de intervisie uren bakens in een hectische tijd in de zorg, uren die voedend zijn en mij als zorgverlener krachtiger mijn plek laten innemen.

      • Ans Seip

    Fenno is doortastend en scherp en reikt je verdiepende inzichten aan om je eigen “struikelblokken” te kunnen doorzien en te kunnen voelen wie je echt wilt zijn als mens, zowel in je werk als privé.

      • Martijn Temmink, Zorgcoordinator geWOONzo.NU

    Fenno dringt door tot de kern. Hij legt het fundament waarop je leven is gebouwd bloot en helpt je om scheve stenen recht te leggen, zodat het huis (weer) stevig staat.

      • Nelleke Engels-Keegstra

    Fenno begeleidt zijn cliënten op een persoonlijke, aandachtige en afgestemde wijze. Dit werkt zo positief door, dat je gaat openstaan voor eigen ontwikkeling en veranderkracht.

      • Annet Elzinga

    Ik kan het iedereen aanraden om een keer met Fenno in gesprek te gaan. Hij dringt op een niet-dwingende, geïnteresseerde en aandachtige manier door tot je kern en geeft je handvatten om zelf aan de slag te gaan met datgene wat je wilt veranderen in je leven.