Relatietherapie

Relatietherapie

Heb je direct relatietherapie nodig? Lees dan hier door.

Maken jullie vaak ruzie? Zijn er bepaalde onderwerpen waar jullie samen maar niet uitkomen? Of ben je niet blij zoals het seksueel loopt tussen jullie? Het kan heel goed dat jullie nu op een punt zijn dat het allemaal niet meer vanzelf gaat. Zelfs de beste relaties kunnen soms op dit punt belanden. De oorzaak hiervan kan in elke relatie weer compleet anders zijn: het vertrouwen kan een deuk hebben opgelopen, soms is er iemand anders in beeld, soms is de passie afgenomen, maar ik zie ook partners bij mij in de praktijk die bijna iedere dag ruzie maken. Op dit soort momenten kan een blik van buitenaf helpen om door te kunnen met je partner.

Door alle ruzies komen jullie steeds verder van elkaar te staan. En jullie reageren steeds weer op dezelfde negatieve manier op elkaar. Het gevoel van verbondenheid lijkt verder weg dan ooit. Misschien zijn jullie nu zelfs zover dat jullie niet echt meer iets voor elkaar kunnen voelen.

Er heerst een koude sfeer tussen jullie

Met alles wat er nu gezegd is komt jullie relatie meer en meer op de tocht te staan. Jullie reageren dan ook steeds geïrriteerder op elkaar. En hoe langer een dergelijk patroon blijft bestaan, des te lastiger het gaat worden om dit te doorbreken. Want zo gaat het nu eenmaal.

Belangrijk is om te onthouden dat het nooit te laat is om iets te verbeteren. Zolang jij en je partner bereid zijn naar elkaars frustraties en ongenoegen te luisteren en energie willen steken in een gezamenlijke oplossing dan valt er in jullie relatie een hoop te bereiken.

Relatietherapie bij een stel

Over Mieke

Ik geef samen met mijn partner Mieke de Wit relatietherapie. We weten ook uit eigen ervaring hoe je tot elkaar kunt komen als het mis dreigt te gaan.

Ik ben Mieke de Wit. Ik ben 53 jaar en heb drie kinderen. Mijn man is in 2010 plotseling overleden waarna ik er alleen voorstond. Naast mijn werk als onderwijzer en vertrouwenspersoon heb ik een eigen coachingspraktijk.

Met Fenno heb ik een nieuw leven mogen opbouwen. We verzorgen samen relatietherapie, mede bouwend op onze eigen ervaringen met ouder zijn, gezin, samengesteld gezin, scheiding, rouw en opnieuw de liefde omarmen.

Hoe gaat het in zijn werk?

In onze therapie kijken we voornamelijk naar hoe jullie je problemen hanteren. Lukt het om de pijnpunten te bespreken op een manier zodat beide partners zich gehoord en gezien voelen? Wat staat jullie daarbij in de weg? Hoe gaat elk van jullie om met je eigen behoeften en gevoelens en die van de ander? Wij helpen om jullie probleemoplossend vermogen te vergroten. Het doel van de therapie is niet dat er nooit geen problemen meer zijn, maar dat jullie ze constructief kunnen hanteren, zonder elkaar kwijt te raken.

Jezelf samen leren kennen

Wanneer je samen in therapie gaat wil je weten waar de problemen vandaan komen. En wat die problemen in stand houdt. Daar heeft ieder een aandeel in, en hoe precies, dat wil je graag weten. We werken daarom met ACT, dat is Acceptance en Commitment Therapy. Een methode die vooral veel werk van jullie doordeweeks vraagt. Je leert tenslotte alleen fietsen door het te doen.

Samengevat: jullie gaan zien wat jullie in deze situatie heeft gebracht, gaat begrijpen waarom je er samen niet uit kwam, en gaat leren hoe je er stap voor stap samen en beter van kunt worden. Uiteraard kan dat alleen wanneer ieder van jullie er vol voor gaat, maar dat snap je wel.

Neem vrijblijvend contact met ons op als je vragen hebt of als jullie een afspraak willen maken. Voor een intakegesprek betaal je het gebruikelijke gesprekstarief.