Online hulp bij klachten

Online therapie

Mijn aanbod voor noodhulp startte in de eerste week dat de corona-crisis in Nederland losbarstte, en dat werd massaal opgepikt in de media. Ineens stond ik in de krant, was ik op de radio en stond er een interview in een maandblad. Ik heb mensen goed kunnen helpen in een zware tijd. Nu gaan we weer over op normaal, maar de online dienstverlening beviel best goed. Dus woon je te ver weg om langs te komen in Nijmegen? Dan werken we online. Lees ter introductie deze review:

“Als mensen langer thuiszitten en al een neiging tot piekeren hebben, kan dit doorslaan naar paniek. Angstige gedachten leiden tot angstige gevoelens en die wakkeren weer angstige gedachten aan. Zo kom je in een draaikolk van emoties terecht. (Trouw, 13 maart 2020)”

Ik herkende mijzelf dusdanig in de bovenstaande quote van Fenno uit een artikel in de Trouw, dat ik besloten heb telefonisch contact met Fenno op te nemen. Na een fijne kennismaking, hebben we via Skype zes sessies gehad, waarbij Fenno mij op een zeer prettige en duidelijke manier inzicht heeft gegeven in de herkomst en het verloop van de angstige gevoelens. Ik heb van Fenno verschillende methoden en tips & tricks gekregen om de angstige gedachten onder controle te krijgen en daarmee de angstige gevoelens weg te nemen. Een echte aanrader om je te helpen dergelijke klachten onder controle te krijgen!

Welke klachten lenen zich voor online werken?

Ervaring leert dat online werken net zo effectief is als ‘gewone’ therapie. Of je online wilt werken of langs wilt komen is dus vooral een kwestie van voorkeur, en wellicht gewenning. Probeer het uit, zou ik zeggen. Merk wat het je doet, wat je nodig hebt en wat jou het beste helpt.

Deze bijzondere situaties lenen zich misschien meer voor online werk:

Wanneer je werkt in een vitaal beroep krijg je veel stress te verduren, en is direct contact minder wenselijk en/of praktisch onmogelijk. De voortdurende crisis vraagt om jouw inzet, en zoals ieder mens ben je tot veel in staat. Misschien kom je jezelf hard tegen en heb je behoefte aan een sparringpartner, een coach of therapeut.

Online ondersteuning bij angst- en paniekklachten. Wanneer de paniekpatronen stevig gevestigd zijn is de stap naar een spreekkamer soms te groot, en kan het online werken een prettige manier zijn om te werken.

Wanneer de afstand of tijdgebrek een probleem oplevert is online werken uiteraard een handige uitkomst. Het prettige is dat op deze manier ook internationaal gewerkt kan worden, en in verschillende tijdzones.

Hoe werkt het?

Hoe werkt het online werken? We maken een verbinding voor twee met beeldbellen. Beeldbellen vraagt wat meer concentratie, omdat je werkt met een apparaat dat veel afleiding biedt. Een paar tips: zorg voor een goede breedbandverbinding. Zet de laptop op telefoon liefst neer, met de camera op ooghoogte. Voorkom tegenlicht, zorg dat je hele gezicht te zien is. Doe het beeld van jezelf uit, zodat je alleen met mij spreekt en niet naar jezelf hoeft te kijken.

Werktijden. Ik werk in principe alleen overdag, op de tijden die ik normaal ook werk. Omdat het werk in de praktijk weer volop draait, plannen we de online gesprekken overdag tussendoor.

Om een afspraak te maken stuur je een mail of een whatsappbericht. Onderaan de pagina vind je mijn gegevens. Ik neem daarna contact met je op.

Onze blog

Onze blog ‘Gebundelde Kracht’ bevat informatie, filmpjes, oefeningen en tips om de balans in je relatie te houden: https://gebundelde-kracht.webnode.nl/. Met het materiaal kun je ook individueel aan de slag.