Gebruik je ruimte!

images

Overzicht van de onderwerpen die het komende half jaar aan bod gaan komen in de blog van www.maakpositiefverschil.nl. Inzicht in persoonlijke verandering, teamontwikkeling en Transactionele Analyse. Toegespitst op werken met mensen, verteld vanuit een voorbeeld uit de praktijk. In iedere blog een handige tip.

De vrouw was verbaasd, verbijsterd zelfs. Jarenlang succesvol ondernemer, vol verwachting aangenomen in haar functie als innovatieve afdelingsmanager, en na anderhalf jaar uitgeput, afgedraaid. De verbijstering kwam na het inzicht: ik heb de ruimte niet benut, en hij lag voor mijn voeten! Het is simpel als je het doorhebt – maar ook dan heb je nog even te gaan.

Weten hoe je jouw ruimte herkent en gebruikt? Volg mijn blog met verhalen uit de praktijk voor persoonlijke- en teamontwikkeling in organisaties die met mensen werken. Steeds vanuit een herkenbare situatie, gekoppeld aan theorie en inzicht, en voorzien van een bruikbare tip voor het werk en voor jezelf.

Het komende half jaar zal ik je vertellen over waar die ruimte is en hoe je er gebruik van kunt maken. Ook ga ik het hebben over bekende modellen als de dramadriehoek, en besteed ik aandacht aan de vier bijbehorende rollen (Redder, Aanklager, Slachtoffer en Omstander) en hoe je het tegenkomt en ermee kunt werken in je team. We gaan het hebben over Spel in het team, Spel in de relatie en Spel in de organisatie, hoe je het zelf in stand houdt – en kunt doorbreken. De rol van passiviteit en miskenning in (team)samenwerking zal je boeien – mij deed het dat zeker. Een belangrijk deel van teamontwikkeling is het teamscript, het organisatiescript en het levensscript. Voor velen confronterend maar verhelderend inzicht in hoe wij worden wie worden zonder te zijn wie we willen zijn – en wat eraan te doen is. Hoe de Transactionele Analyse (TA) aansluit bij het werken met mensen, wat het echo-effect is, en hoe je ermee kunt werken.

Dat, en nog veel meer, kun je verwachten in deze wekelijkse blog. Welkom om te volgen!

Dank je voor het lezen, prettig als je wilt delen.

fenno-01

 

 

 

Heb je zelf een vraag, of wil je iets weten over een specifiek onderwerp rond TA, teamsamenwerking of persoonlijke ontwikkeling? Stuur even een berichtje, dan kan ik er een volgende keer aandacht aan besteden.